UA-37804329-1

Monthly Archives: July 2011

De loodsjol.

Kruispost Rotterdam, 22 april 2011 om 12.44 uur
Loods Herman Broers wordt met behulp van de loodsjol van het containerschip Lady Carina naar het loodsvaartuig Markab overgebracht. Een loodsjol is een kleine snelle loodsboot, die vanaf het loodsvaartuig met een soort hijskraan te water wordt gelaten. De loodsen worden van en naar schepen gebracht voor beloodsing. Het varen met de loodsjol is, zeker bij slecht weer, een spannende onderneming.
 
Read More

Swath “Westdiep” in actie.

Kruispost West, Oostende, 15 juli 2011 om 9.24 uur

Het blijft een fantastisch gezicht. De hypermoderne Swath “Westdiep” brengt de loods
naar de Vlaamse loodskotter nr. 1, die op de Wandelaar ligt.  

Read More

De Loodsladder

Amerikahaven, Amsterdam 27 augustus 2007 om 12:53 uur

Teneinde veilig en gemakkelijk aan en van boord te gaan is het schip voorzien van een loodsladder, die vanaf  het wateroppervlak een klim vergt van ten minste 1,5 en ten hoogste 9 meter (uit het Schepenbesluit 19651). De loodsladder is een degelijke touwladder met platte sporten, spreilatten en de onderste sporten van rubber.  
 

Read More

De loods aan het werk.

Noordersluis, IJmuiden, 29 april 2010 om 11.26 uur
Loods Arjen Dijkstra geeft aanwijzingen bij het binnenlopen in de Noordersluis in IJmuiden met de bulkcarriër M.V. Good Providence. De loods geeft adviezen aan de kapitein in het navigeren en manoeuvreren en zorgt er zo voor dat zeeschepen veilig de havens in- en uit worden gevaren.
Read More